Back to overview
0021-20200122-142754-pds-73a5448

Samen sterk voor meer ondernemerschap en innovatie in4care kondigt partnership met BlueHealth innovation Center en imec.istart aan

Aalst, 22 januari 2020 - Vandaag ging in Aalst het nieuwjaarsevent van In4care door. Tijdens dit event heeft In4care een partnership aangekondigd met zowel BlueHealth Innovation Center als met imec.istart. Daarnaast zal BC10 BV, de dochteronderneming van In4care vzw, vanaf nu ook participeren in het daaraan gekoppelde BlueHealth Innovation Fund.

Door deze samenwerking zet In4care vzw zijn ambities verder kracht bij om innovaties in zorg en welzijn te realiseren.  Zowel BlueHealth Innovation Center als imec.istart ondersteunen jonge ondernemers en start-ups in een vroege fase om hun innovatieve oplossingen voor de zorgsector uit te bouwen. “Dankzij de samenwerking kan In4care vzw deze oplossingen nog sneller bij de juiste zorgactoren brengen, implementeren en de meerwaarde voor patiënt en organisatie aantonen”, aldus Rudy Maertens voorzitter van In4care vzw.

Daarnaast zal BC10 BV, de dochteronderneming van In4care vzw, ook actief participeren aan het Bluehealth Innovation Fund om op die manier start-ups met beloftevolle oplossingen ook financieel te ondersteunen en zo sneller klaar te stomen voor implementatie. “De tandem BC10 BV en In4care vormen een sterke partner om het zorginnovatie-ecosysteem een flinke boost te geven. Het is voor BC10 BV ook een eerste stap in de verdere uitbouw van haar activiteiten”, aldus Rudy Poedts voorzitter van BC10 BV.

Ervaring en expertise delen

“Door expertise te delen en netwerken samen te brengen, kunnen we meer betekenen voor de zorgspelers alsook de start-ups. Innovatie staat ten dienste van de patiënt en het zou jammer zijn als dit niet tot uitvoering kwam door langs elkaar te blijven werken.”, vult Tom Braekeleirs, directeur van BHIC aan.

De missie van BlueHealth Innovation Center & imec.istart is om de digitale transformatie in de gezondheidszorg te ondersteunen door innovatie en specifiek door het stimuleren van jong ondernemerschap in HealthTech. De klemtoon ligt vooral op het begeleiden van start-ups van ideation naar scaling fase met behulp van de programma’s van beide partijen.

De partners van BlueHealth Innovation Center vormen een mooie mix van overheid, zorgactoren, kennisinstellingen en bedrijven. “Het nieuw partnership maakt ons ecosysteem alleen sterker”, aldus Tom Braekeleirs.

Imec.istart is eveneens trots met het partnership. “imec.istart is een uniek acceleratieprogramma voor healthtech bedrijven. De voorbije jaren hebben we meer dan 35 healthtech start-ups bijgestaan en erin geïnvesteerd. Uiteraard kunnen we dit niet alleen. Het partnership met In4care zal ons hierbij alleen versterken, aldus Antoine D’Hollander, Venture Acceleration Manager imec.istart.